Infláció Stop

Fontos, hogy megvédjük magunkat a pénz értékcsökkenéséből fakadó hatásoktól.
Arra törekszünk, hogy fizetőeszközünk az idő múlásával is megtartsa vásárlóértékét.

Az infláció hatása a mindennapokra

Akár tudomást veszünk róla, akár nem, hatással van az életünkre az infláció. Az infláció eredményeként a pénzünk értéke és vásárlóereje csökken. Kevesebb árut és szolgáltatást tudunk vásárolni ugyanazért a pénzmennyiségért, és ez rontja az életszínvonalukat, ha nem lépünk időben.

Az infláció a mindennapi kiadásaink növekedését jelenti, amely megterheli a családi költségvetésünket és csökkenti a megtakarításaink vásárlóértékét.

Az infláció különösen nehéz a nyugdíjasok számára. Ha a nyugdíjak összege nem emelkedik az infláció mértékével, akkor a nyugdíjasoknak nehezebb fenntartaniuk a megfelelő életszínvonalukat.

Ha az infláció magas, akkor a kamatlábak is emelkednek. Ez hátrányosan érint bennünket, ha hitelt vettünk fel, mivel magasabb törlesztőrészleteket kell fizetnünk. Ez nehezítheti a hiteltörlesztést és a tartozások rendezését.

Magyar-Aranytartalek-az-inflacio-hatasa-mindennapjainkra.jpg
Magyar-Aranytartalek-gazdasagi-instabilizacio.jpg

Gazdasági instabilitás

A magas inflációval járó gazdasági instabilitás és bizonytalanság napjainkban különösen kézzel fogható. Ez befolyásolja családunk pénzügyi terveit, gazdasági döntéseinket és általános jólétünket.

Az infláció kockázatot jelent a pénzügyi megtakarításainkra és befektetéseinkre.

Azok, akik rendelkeznek tartalékkal és befektetéseik vannak, gyakran jobban tudnak alkalmazkodni és védekezni az infláció hatásai ellen, míg azok, akik kevesebb eszközzel rendelkeznek, nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Mi tudjuk, hogy van megoldás az inflációs nyomás tompítására!

Megmutatjuk hogyan lehet felépíteni egy ilyen típusú aranytartalékot úgy, hogy az valóban hasznunkra legyen, és ne kelljen végignéznünk, ahogy napról napra értéktelenedik a bankszámlánkon látható összeg.

Neked való vagy nem?

Neked való az Aranytartalék Program:

Nem neked való az Aranytartalék Program:

Kapcsolatfelvétel

Szeretnéd, ha a megtakarítási terveid igazán illenének hozzád? Ha kitöltöd ezt az öt kérdéses űrlapot, akkor jobban megismerhetünk és olyan tanácsokat adhatunk, amelyek tényleg rólad szólnak. Persze csak ha van kedved, nem kötelező – de nagyon örülnénk neki!

Szerinted mennyire fontos tartalékot képezni? (Az 1-es az "egyáltalán nem tartom fontosnak" a 5-os a rendkívül fontosnak tartom.)
Az alábbiak közül melyik cél elérése a legfontosabb számodra?
Mit gondolsz az általad megjelölt célhoz mekkora tartalékra lenne szükséged?
Hogy éreznéd magad, ha az általad megjelölt összeg már rendelkezésedre állna/birtokodban lenne?
Írd le egy-két szóban, milyen az ideális megtakarítási lehetőség számodra!